Kuřecí plátky na žampionech a rajčatech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 ks cibule 3 ks rajče 2 ks feferonky 1 konzerva žampiony 4 ks kuřecí prsa 1 kelímek kysaná smetana 1 lžíce plnotučná hořčice 2 ks kyselá okurka 1 lžíce citronová šťáva podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuřecí plátky na žampionech a rajčatech recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké 1 cm a dlouhé 4 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata, feferonky a okurky nakrájíme na kousky.
Proužky masa prudce opečeme na rozehřátém másle, opepříme a osolíme. Potom maso vyjmeme a uložíme v teple. Na zbylém tuku osmahneme cibuli a plátky žampionů, zalijeme smetanou, přidáme nakrájená rajčata, feferony, okurky a asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme hořčici a citronovou šťávu. Po 5 minutách vaření vrátíme do omáčky maso a necháme ještě 5 minut dojít na mírném ohni.
Kuřecí plátky na žampionech a rajčatech podáváme s přílohou podle chuti - například s knedlíky, rýží, těstovinami, noky nebo tarhoňou.