Kuřecí pokušení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžic koření gyros
0 lžic koření na čínu
500 g kuřecí prsa
0.3 lžíce kari koření
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
0 lžic mletá sladká paprika
0 lžic pálivé grilovací koření
1 lžíce koření kuře tabaco
1 konzerva směs Mexico Bonduelle
podle potřeby
sůl
5 lžic kečup

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Dále si přichystáme větší papriky, které omyjeme a nakrájíme také na malé kousíčky. Konzervu Mexiko Bonduelle scedíme. S masem máme dvě možnosti. Buď ho do koření naložíme, nebo vše děláme rovnou na pánvi, což je rychlejší a stejně dobré.

  2. Na pánvi si pomaličku rozehřejeme olej, na který dáme maso, osolíme, přidáme koření. Množství koření je orientační. Pokud neseženete koření kuře tabaco, nevadí. Kořením nešetříme a opékáme. Když je maso opečené, přidáme papriky, promícháme a pod pokličkou dusíme. Když jsou papriky měkké, přisypeme nakonec směs mexiko - hrášek, kukuřice, paprika. Můžete použít i čerstvou zeleninu, určitě bude moc dobrá. Používám konzervovanou, je vyzkoušená a na chuti nic nekazí. Papriky i maso pustí šťávu. Tu zahustíme kečupem. Pokud se vám zdá šťávy málo, můžete přilít vodu. Kečup zhostí svou práci dokonale. Chuť jen dokreslí, ale nepřebije.

  3. Kuřecí pokušení podáváme nejlépe s hranolky nebo americkým bramborem. Kuřecí pokušení podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!