Kuřecí polévka se žampiony 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
150 g žampiony
1 ks menší cibule
6 ks kuřecí paličky
podle chuti
sůl
celý pepř
2 lžičky madraské kari

Postup přípravy receptu

  1. Maso, žampiony a zeleninu očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, pórek nasekáme na kolečka.

  2. Kuřecí maso (nejlépe paličky) uvaříme spolu s cibulí, česnekem, kouskem mrkve a petržele, solí a celým pepřem. Po uvaření scedíme, maso obereme a ve větších kusech odložíme.

  3. Vývar uvedeme znovu do varu, přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a madraské kari, po chvíli přídáme nakrájený pórek a po uvaření zeleniny vrátíme do vývaru maso. Už stačí kuřecí polévku se žampiony jen krátce prohřát a podávat. Krásně zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!