Kuřecí prsa ve smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 200 ml šlehačka 150 g žampiony 1 velká cibule 500 g kuřecí prsa mletý černý pepř podle chuti 2 česnek podle potřeby máslo nebo olej
Postup Kuřecí prsa ve smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené a omyté žampiony dáme podusit do vody, dokud nezměknou.
Cibuli si pokrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji nebo másle. Přidáme pokrájená, osolená a poměrně hodně opepřená kuřecí prsa. Restujeme, dokud nám mírně nezhnědnou. Poté zalijeme podusenými žampiony (i s vodou, ve které se vařily) a necháme tak dlouho dusit, dokud se celé voda téměř nevyvaří. Zalijeme šlehačkou a přidáme prolisovaný česnek.
Kuře podáváme, když se ze smetany odpaří hodně vody tak, že je velmi hustá a jen pozvolně stéká ze lžíce.
Nejlépe chutná s hranolkami, opékanými nebo americkými bramborami.