Kuřecí prsa ve smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 ml šlehačka
150 g žampiony
1 velká cibule
500 g kuřecí prsa
mletý černý pepř
podle chuti
2 česnek
podle potřeby
máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené a omyté žampiony dáme podusit do vody, dokud nezměknou.

  2. Cibuli si pokrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji nebo másle. Přidáme pokrájená, osolená a poměrně hodně opepřená kuřecí prsa. Restujeme, dokud nám mírně nezhnědnou. Poté zalijeme podusenými žampiony (i s vodou, ve které se vařily) a necháme tak dlouho dusit, dokud se celé voda téměř nevyvaří. Zalijeme šlehačkou a přidáme prolisovaný česnek.

  3. Kuře podáváme, když se ze smetany odpaří hodně vody tak, že je velmi hustá a jen pozvolně stéká ze lžíce.

  4. Nejlépe chutná s hranolkami, opékanými nebo americkými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!