Kuřecí salát Gyros recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček koření gyros
olej na smažení
800 g kuřecí maso
podle chuti
majonéza
pórek
kečup
čínské zelí
sterilovaná kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a promícháme pouze z celým sáčkem koření Gyros. Koření je asi 30 - 40 g. Maso dáme smažit na olej doměkka. Zbytek oleje slijeme a maso necháme vychladnout.

  2. Potom, nejlépe do průhledné skleněné mísy, aby byly vidět jednotlivé vrstvy, dáme nejdříve dolů všechno maso, potom ho zasypeme vrstvou nakrájeného pórku. Pokračujeme vrstvou kečupu (jakéhokoli podle gusta). Dále navršíme vrstvu konzervované kukuřice, vrstvu majonézy a nakonec zasypeme poslední vrstvu krájeným čínským zelím. Kuřecí salát Gyros necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

  3. Kuřecí salát Gyros podáváme s přílohou podle chuti. Ingredience lze měnit podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!