Kuřecí stehýnka na hruškách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej solamyl 2 ks hruška 2 lžičky čerstvý zázvor 4 lžíce sójová omáčka 2 lžíce suché bílé víno 4 ks malá cibulka 8 ks horní kuřecí stehýnko
Postup Kuřecí stehýnka na hruškách
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí horní stehýnka zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozebereme na klínky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky
Na oleji, opečeme horní kuřecí stehna ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a velmi zvolna maso propečeme až ke kosti. Vmícháme zálivku a vše krátce povaříme. Pánev odložíme stranou a zakryjeme poklicí
Na jiné pánvi necháme zesklovatět cibulky a čerstvý zázvor. Potom přidáme opečená stehna i s výpekem a nakonec vmícháme plátky hrušek a pokrm asi minutu necháme prohřát
Zázvorová kuřecí stehýnka na hruškách podáváme s rýží.