Kuřecí ve smetanové omáčce se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce olej na smažení
30 dkg kuřecí maso
0.5 lžičky mletá sladká paprika
1 sklenice smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme veškerou zeleninu. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, ostatní zeleninu na kostičky. Kuřecí maso použijeme nejlépe ze stehna, které zbavíme kůže a nakrájíme na kousky.

  2. Na tuku osmahneme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme, aby se zatáhlo. Potom přidáme půl lžičky červené sladké papriky a dáme všechnu pokrájenou zeleninu. Do poloviny podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Mezitím si rozkvedláme lžíci hladké mouky v celé smetaně. Když je maso měkké, přilijeme zahuštěnou smetanu. Osolíme a krátce povaříme. Pokud by byla smetanová omáčka moc hustá, je možné ji zředit trochou mléka.

  4. Kuřecí ve smetanové omáčce se zeleninou podáváme s přílohou podle chuti, vhodné jsou brambory nebo vařené těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!