Kynutý bramborák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 500 g brambory 125 ml mléko 1 lžička majoránka 50 g droždí 1 lžička cukr krupice 4 lžíce hladká mouka 500 g vařené brambory sádlo na vymazání 200 g tučné maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kynutý bramborák recept
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.
Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vařené prolisujeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí, maso nakrájíme na malé kostičky. Pekáč dobře vymastíme sádlem, troubu předehřejeme na 220°C.
Oba druhy brambor promícháme dohromady, přidáme česnek, koření, vejce ušlehaná do pěny, vykynutý kvásek, maso a eventuálně těsto osolíme.
Kynuté bramborové těsto nalijeme do pekáčku a necháme dobře vykynout. Poté jej silně pomastíme a upečeme dozlatova.
Kynutý bramborák podáváme se zeleninovým salátem.