Kynutý cop recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 3 ks žloutek 250 ml mléko 30 g droždí povidla 80 g cukr moučka 80 g hera 500 g polohrubá mouka maková náplň tvarohová náplň
Postup Kynutý cop
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutky, cukr, rozpuštěnou heru a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu
Po vykynutí si těsto rozdělíme na polovinu. Každou polovinu rozdělíme na tři stejné díly. Budeme tak mít dva copy. Ze třech dílů uděláme stejně velké válečky a uprostřed je jemně promáčkneme na náplň. Jeden díl naplníme povidly nebo marmeládou, druhý díl tvarohem, do kterého jsme přidali žloutek a trochu cukru, třetí díl makovou náplní
Válečky opatrně spojíme, aby nám náplně nevytekly a upleteme cop. Kynutý cop přendáme na plech vymazaný trochou hery a potřeme rozpuštěnou herou. Pečeme při 150 °C dozlatova. Postup opakujeme i při druhé polovině těsta
Hotový kynutý cop necháme vychladnout a můžeme podávat.