Kynutý dia beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks žloutek
2 dl mléko
20 g droždí
500 g hladká mouka
100 g rostlinný tuk
50 g cukr (na kvásek)
4 porce tekuté umělé sladilo Kandisin
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který přidáme do mouky a přidáme tuk, žloutky, sůl a umělé sladidlo (porce rovná se odměrka). Vypracujeme měkké lehké těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout.

  2. Formu na beránka dobře vytřeme tukem, vyložíme těstem do roviny a necháme vykynout. Pak přikryjeme druhou částí formy a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

  3. Kynutého dia beránka vyklopíme a podle fantazie zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!