Kynutý dia beránek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks žloutek 2 dl mléko 20 g droždí 500 g hladká mouka 100 g rostlinný tuk 50 g cukr (na kvásek) 4 porce tekuté umělé sladilo Kandisin podle potřeby tuk na vymazání
Postup Kynutý dia beránek recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který přidáme do mouky a přidáme tuk, žloutky, sůl a umělé sladidlo (porce rovná se odměrka). Vypracujeme měkké lehké těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout.
Formu na beránka dobře vytřeme tukem, vyložíme těstem do roviny a necháme vykynout. Pak přikryjeme druhou částí formy a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Kynutého dia beránka vyklopíme a podle fantazie zdobíme.