Kynutý jablkový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
1 ks vejce
200 ml mléko
375 g jablko
21 g droždí
40 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová kůra
375 g polohrubá mouka
2 lžičky citronová šťáva
40 g rostlinné máslo
na ozdobu
cukr krystal
1 lžička mletá skořice
3 lžíce meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přihřejeme, aby bylo vlažné. Máslo rozehřejeme.

  2. Mouku, cukr, citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Vlažné mléko a tuk vlijeme na droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme. Pak těsto vyklopíme na vál, rukama důkladně propracujeme a na teplém místě necháme vykynout asi 20 minut.

  3. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka.

  4. Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, poprášíme zbylou skořicí a upečeme v předehřáté troubě na 175°C. Kynutý jablkový chlebíček pečeme asi 40 minut. Pak jej vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  5. Marmeládu nahřejeme, potřeme jí kynutý jablkový chlebíček a posypeme krystalovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!