Kyselá fazolová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 0.5 ks celer 30 g sádlo 1 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 300 g fazole 250 ml kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka špetka jedlá soda podle chuti majoránka mletý pepř
Postup Kyselá fazolová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody.
Cibuli oloupeme a jemně usekáme, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Fazole spolu se zeleninou a špetkou jedlé sody uvaříme do měkka. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku a když jsou fazole měkké, polévku jí zahustíme a dobře povaříme.
Potom polévku osolíme, přilijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem a vše propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme.
Ochutíme česnekem a majoránkou a ihned podáváme.