Lilek zapečený s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 6 lžic olej 50 dkg brambory 2 ks cibule 2 ks rajče 1 ks lilek 40 dkg mleté maso podle chuti sůl tymián rozmarýn muškátový květ mletá sladká paprika mletý černý pepř omáčka 1 ks vejce 2 lžíce máslo 250 ml mléko 3 lžíce mouka 150 ml kysaná smetana podle potřeby tuk na vymazání
Postup Lilek zapečený s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velký lilek podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Rajčata nakrájíme na plátky
Lilek opečeme na oleji a vyndáme stranou. Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme sůl, mletý pepř, tymián, rozmarýn a mletou papriku.
Lilek, brambory, rajčata a masovou směs střídavě rovnáme do tukem vymazané zapékací formy. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme studeným mlékem, povaříme, rozkvrdláme kysanou smetanu a vejce, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a přelijeme připravený pokrm.
Připravený lilek s mletým masem pečeme v troubě při 200 °C asi 40 minut.
Lilek zapečený s mletým masem podáváme jako chutný hlavní chod.