Lilkové plátky v sýrovém obalu s aioli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks lilek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
na obalení
1 ks vejce
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce strouhaný sýr
60 g sezamová semínka
omáčka
2 lžíce majonéza
2 lžíce drcený česnek
0 lžiček citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme asi na 5 mm silné plátky, osolíme a necháme chvíli vypotit. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, semínky a trochou strouhaného sýra.

  2. Lilky obalíme v mouce, ve vaječné směsi a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Osmažené lilky ukládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.

  3. Na aioli všechny suroviny dobře promícháme.

  4. Na talíř upravíme lilkové plátečky a doplníme mističkou s aioli. Lilkové plátky v sýrovém obalu s aioli podáváme jako chuťovku třeba při posezení s přáteli u vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!