Lilkové plátky v sýrovém obalu s aioli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks lilek podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř na obalení 1 ks vejce 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce sójová omáčka 2 lžíce strouhaný sýr 60 g sezamová semínka omáčka 2 lžíce majonéza 2 lžíce drcený česnek 0 lžiček citronová štáva
Postup Lilkové plátky v sýrovém obalu s aioli recept
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme, nakrájíme asi na 5 mm silné plátky, osolíme a necháme chvíli vypotit. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, semínky a trochou strouhaného sýra.
Lilky obalíme v mouce, ve vaječné směsi a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Osmažené lilky ukládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Na aioli všechny suroviny dobře promícháme.
Na talíř upravíme lilkové plátečky a doplníme mističkou s aioli. Lilkové plátky v sýrovém obalu s aioli podáváme jako chuťovku třeba při posezení s přáteli u vína.