Linecké pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
350 g máslo
4 ks žloutek
150 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
360 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
180 g bramborový škrob
na potření
1 sklenka rybízový džem

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny pokojové teploty - hladkou mouku, bramborový škrob, vanilkový cukr, citronovou šťávu, cukr moučka, žloutky, máslo a špetku soli.

  2. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho uležet do druhého dne. Ze zbylých bílků dělám kakaové kuličky.

  3. Těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrájíme různé tvary.

  4. Linecké pečivo pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C.

  5. Linecké pečivo slepujeme rybízovým džemem a podáváme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!