Linecké pečivo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 350 g máslo 4 ks žloutek 150 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 360 g hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 180 g bramborový škrob na potření 1 sklenka rybízový džem
Postup Linecké pečivo recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suroviny pokojové teploty - hladkou mouku, bramborový škrob, vanilkový cukr, citronovou šťávu, cukr moučka, žloutky, máslo a špetku soli.
Vypracujeme hladké těsto a necháme ho uležet do druhého dne. Ze zbylých bílků dělám kakaové kuličky.
Těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrájíme různé tvary.
Linecké pečivo pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C.
Linecké pečivo slepujeme rybízovým džemem a podáváme na sváteční stůl.