Losos s houbovým rizotem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek lžíce máslo 1 ks cibule 300 g rýže 4 plátky losos 400 g žampiony 700 ml kuřecí vývar podle chuti sůl mletý pepř koření na ryby citronová štáva podle potřeby olivový olej
Postup Losos s houbovým rizotem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme.
Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Lehce osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Pak dáme žampiony stranou.
Na dalším kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rýži. Rýži zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Rizoto dáme vařit nad páru a vaříme asi 20 minut. Do hotové rýže přimícháme osmažené žampiony.
Plátky masa potřeme olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kořením na ryby. Osmahneme na rozpálené pánvi.
Lososa servírujeme s rizotem a před podáváním ještě ozdobíme čerstvou zeleninou.
Losos s houbovým rizotem je opravdu výborným obědem, po kterém se jen zapráší.