Losos s houbovým rizotem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
lžíce máslo
1 ks cibule
300 g rýže
4 plátky losos
400 g žampiony
700 ml kuřecí vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř
koření na ryby
citronová štáva
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Lehce osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Pak dáme žampiony stranou.

  3. Na dalším kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rýži. Rýži zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Rizoto dáme vařit nad páru a vaříme asi 20 minut. Do hotové rýže přimícháme osmažené žampiony.

  4. Plátky masa potřeme olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kořením na ryby. Osmahneme na rozpálené pánvi.

  5. Lososa servírujeme s rizotem a před podáváním ještě ozdobíme čerstvou zeleninou.

  6. Losos s houbovým rizotem je opravdu výborným obědem, po kterém se jen zapráší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!