Maďarské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 stroužků česnek
100 g olej
1 šálek vývar
1 kg brambory
cibule
2 lžíce sekaná petrželka
1 lžička drcený kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
1 sklenice sterilizované lečo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme papriku, opražíme a přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Podusíme s trochou vývaru, dokud brambory nebudou měkké.

  2. Přidáme lečo z konzervy, dolijeme vývar a dochutíme česnekem, kmínem a solí. Následně podusíme.

  3. Maďarské brambory servírujeme ke grilovaným klobáskám nebo uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!