Maďarské knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g máslo 2 ks žloutek 2 ks cibule 200 g veka mletý pepř 2 ks červená paprika podle chuti sůl podle potřeby strouhanka tuk na smažení
Postup Maďarské knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme od semen a uvaříme v osolené vodě. Uvařené papriky scedíme, rozmixujeme s pepřem, solí a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, vmícháme žloutky a vajíčko, přidáme papriky a kostičky veky, promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout.
Potom rukama, které jsme si navlhčili ve studené vodě, tvarujeme menší knedlíky. Jeden maďarský knedlík uvaříme na zkoušku v horké osolené vodě. Když se rozvaří, přidáme strouhanku. Vaříme cca 10 - 15 minut.
Maďarské knedlíky podáváme k opečené nebo grilované klobáse a sypeme osmaženou cibulkou. Knedlíky podle tohoto receptu dobře chutnají i samostatně polité rozškvařenou slaninou.