Maďarské kološvárské skládané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g sůl
225 g paprika
180 g rajčata
170 g cibule
300 g rýže
1 g mletý pepř
600 g vepřová plec
20 g mletá sladká paprika
1500 g kysané zelí
400 g jemné párky
100 g smetana 12%
200 g švařené sádlo
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté vepřové maso umeleme nahrubo, mírně osolíme a opepříme, přidáme polovinu dávky syrové nastrouhané cibule a vychladlou rýži udušenou s 1/4 dávky sádla.

  2. Jemně nakrájenou zbylou dávku cibule osmažíme do růžova na zbylé dávce sádla a promícháme s překrájeným zelím (pokud je zelí příliš - kyselé nebo slané, propláchneme je vodou).

  3. Do vhodného kastrolu urovnáme stejnoměrně po dně polovinu dávky zelí s cibulí, na zelí navrstvíme připravenou směs masa s rýží a ostatními přísadami

  4. posypeme párky nakrájenými na tenké plátky a navrch urovnáme zbylou druhou polovinu zelí. Navrstvené suroviny zalijeme smetanou, do niž zamícháme mletou papriku. Kološvárské skládané zelí dusíme v troubě pod poklicí nejméně 3/4 hodiny.

  5. Při výdeji zdobíme jednotlivé porce opláchnutými, na tenčí plátky nakrájenými rajčaty a jemně nakrájenými zelenými paprikami. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

  6. Poznámka: I porce: 320 g. Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit loupat (paprika, cibule), jsou váhy očistěných ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!