Maďarské kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks celer 1 ks červená paprika 1 kelímek smetana ke šlehání 1 ks střední cibule 2 ks větší mrkev 1 kostka slepičí bujón podle chuti mletý pepř mleté nové koření mletá sladká paprika podle potřeby sádlo na smažení mouka na zahuštění
Postup Maďarské kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, oškrábeme. Maso nakrájíme na plátky.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel na kolečka. Přidáme kuřecí maso, zalijeme kuřecím vývarem (bujónem) a přidáme veškeré koření. Vaříme cca 15 minut a přidáme nakrájenou papriku. Vaříme do změknutí masa a zeleniny. Vyndáme maso bokem a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Vrátíme maso a přivedeme k varu. Vmícháme smetanu a necháme probublat, poté zahustíme.
Maďarské kuře podáváme s houskovým knedlíkem. Zdobíme klidně jako svíčkovou.
Je možné dělat omáčku i bez smetany a třeba jen na talíř přidat lžíci zakysané smetany.