Maďarské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
300 g tuk
1 balíček prášek do pečiva
2 lžíce med
200 g cukr moučka
250 g hladká mouka
poleva
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
10 lžic mléko
200 g cukr moučka
150 g ztužený tuk
na obalení
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vejce a cukr důkladně vyšleháme, přidáme med, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při 180°C (30 až 40 minut).

  2. Když korpus vychladne, nakrájíme jej na řezy.

  3. Všechny přísady na polevu dáme do hrnce a za stálého míchání necháme 5 minut vařit.

  4. Pokrájené řezy namáčíme do polevy a obalujeme v kokosu. Dáváme je na mastný papír a až poleva ztuhne, přeložíme na tácek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!