Masový hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 snítky petrželka
1 ks cibule
1 snítka tymián
2 ks pórek
2 ks mrkev
1-2 ks bobkový list
6 ks brambor
2 kg hovězí maso (plec, kýta, krk)
1 ks hovězí oháňka
celerová nať
2 ks bílá ředkev

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku nasekáme na části. Maso očistíme od drobných kůstek vzniklých při sekání masa. Pokud chceme urychlit vaření, nakrájíme i maso na menší kousky.

  2. Maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zhruba 3 litry studené vody. Přidáme bylinky, sůl a vše přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme doměkka asi 3 - 4 hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.

  3. Cibuli omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Rozpálíme si pánev. Cibuli na ni řeznými plochami za sucha orestujeme dohněda. Pak ji přidáme k masu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pórek nakrájíme asi na špalíčky. Po 1,5 až 2 hodinách přidáme zeleninu a vaříme.

  4. Očistíme si brambory, překrájíme je na poloviny nebo čtvrtiny a do hrnce je vložíme posledních 30 minut před dovařením.

  5. Maso s oháňkou podáváme se zeleninou přeléváme vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!