Medovníkové řezy s pudinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 2 lžíce cukr 25 dkg máslo 500 ml mléko 60 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový pudink poleva 8 dkg cukr 8 dkg máslo 2 lžíce kakao 2 lžíce mléko 1 lžička škrobová moučka těsto 15 dkg cukr 1 ks vejce 5 dkg máslo 5 lžic mléko 2 lžíce med 45 dkg hladká mouka 1 lžička jedlá soda
Postup Medovníkové řezy s pudinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pudinkový základ na krém a necháme vychladit.
Těsto připravíme následovně. Rozpustíme máslo s mlékem, cukrem a medem, přidáme vejce a sodu. Tekutou hmotu propracujeme ve vláčné těsto s moukou a rozdělíme na 4 - 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na pečící papír velikosti plechu. Pláty válím rovnou na papíře. Medovníkové pláty pečeme v rozehřáté troubě při nižší teplotě jako perníčky - teplota kolem 150 °C, podle zkušeností s troubou, u horkovzdušné i více plátů najednou.
Krém připravíme standardním způsobem. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme zchladlý pudink a vyšleháme lehký krém.
Krém postupně navrstvíme na zchladlé pláty tak, že jej rozdělíme podle počtu plátů. Namažeme jeden plát, přiklopíme dalším podle počtu plátů. Poslední plát potřeme čokoládovou polevou a necháme zchladit.
Ideální je podávat medovníkové řezy s pudinkem druhý den, až se medové řezy uleží a zvláční.
Alternativou zdobení je poslední plát potřeme krémem a sypeme ořechy nebo mandlemi. Někdo vlhčí plát před navrstvením krému rumem, vše záleží na vaší chuti a fantazii.