Medovníkové řezy s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
2 lžíce cukr
25 dkg máslo
500 ml mléko
60 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový pudink
poleva
8 dkg cukr
8 dkg máslo
2 lžíce kakao
2 lžíce mléko
1 lžička škrobová moučka
těsto
15 dkg cukr
1 ks vejce
5 dkg máslo
5 lžic mléko
2 lžíce med
45 dkg hladká mouka
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pudinkový základ na krém a necháme vychladit.

  2. Těsto připravíme následovně. Rozpustíme máslo s mlékem, cukrem a medem, přidáme vejce a sodu. Tekutou hmotu propracujeme ve vláčné těsto s moukou a rozdělíme na 4 - 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na pečící papír velikosti plechu. Pláty válím rovnou na papíře. Medovníkové pláty pečeme v rozehřáté troubě při nižší teplotě jako perníčky - teplota kolem 150 °C, podle zkušeností s troubou, u horkovzdušné i více plátů najednou.

  3. Krém připravíme standardním způsobem. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme zchladlý pudink a vyšleháme lehký krém.

  4. Krém postupně navrstvíme na zchladlé pláty tak, že jej rozdělíme podle počtu plátů. Namažeme jeden plát, přiklopíme dalším podle počtu plátů. Poslední plát potřeme čokoládovou polevou a necháme zchladit.

  5. Ideální je podávat medovníkové řezy s pudinkem druhý den, až se medové řezy uleží a zvláční.

  6. Alternativou zdobení je poslední plát potřeme krémem a sypeme ořechy nebo mandlemi. Někdo vlhčí plát před navrstvením krému rumem, vše záleží na vaší chuti a fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!