Míchané maso se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
500 g paprika
1 kg brambory
500 g cibule
500 g rajče
250 g mrkev
2-3 ks lilek
1 kg maso
1 ks tykvička
250 g zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso - jehněčí, vepřové, telecí - záleží na chuti nebo finančních možnostech - očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozhodně můžeme použít sójové maso, které si předem připravíme podle návodu.

  2. V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, aby se zatáhlo.

  3. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme. Zeleninu smícháme s masem, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Směs v pekáči urovnáme, zalijeme trochou vody a pečeme v troubě při 180 °C asi 1 hodinu.

  4. Míchané maso se zeleninou se zeleninou podáváme s přílohou podle chuti, ale obvykle jí není třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!