Mramorový koláč s borůvkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 3 ks vejce 1 lžička kakao 250 ml mléko 3 ks jablko 1 ks vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 125 g tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva 3 lžičky skořicový cukr na ozdobu cukr moučka podle potřeby borůvky ovoce
Postup Mramorový koláč s borůvkami recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěným tukem a rozšleháme do pěny. Čím déle budeme šlehat, tím lepší bude těsto. Správně ušlehaná žloutková hmota by měla držet tvar.
Dále postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Menší jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme se skořicovým cukrem.
Formu na koláč vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do ní polovinu těsta, kterou posypeme borůvkami. Do zbylé poloviny těsta zamícháme kakao, směs nastrouhaných jablek, skořicového cukru a důkladně promícháme. Nalijeme na světlé těsto a můžeme ještě posypat dalším ovocem podle naší fantazie.
Mramorový koláč s borůvkami pečeme zhruba 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Mramorový koláč s borůvkami po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.