Nadívané žemle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 6 ks žemle 100 g anglická slanina 350 g mleté maso 2 ks cibulka s natí 100 g tvrdý sýr 1-2 lžičky ostrá hořčice 2 lžíce hustá zakysaná smetana podle chuti sůl kari koření podle potřeby máslo tuk na vymazání
Postup Nadívané žemle recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle po délce rozkrojíme a trochu vydlabeme. Mleté maso promícháme s pokrájenou anglickou slaninou, se zbytky žemlí, osolíme, okořeníme, přimícháme vejce, pokrájenou cibulku i s natí, hustou smetanu promíchanou s hořčicí a přidáme i část strouhaného sýra.
Vydlabané žemle pomažeme máslem, naplníme masovou nádivkou, vyskládáme je do vymazaného pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby na chvíli zapéct. Pak posypeme zbylým sýrem a v troubě dozlatova dopečeme.
Nadívané žemle podáváme na svačinu nebo jako chuťovku.