Nadívané žemle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
6 ks žemle
100 g anglická slanina
350 g mleté maso
2 ks cibulka s natí
100 g tvrdý sýr
1-2 lžičky ostrá hořčice
2 lžíce hustá zakysaná smetana
podle chuti
sůl
kari koření
podle potřeby
máslo
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Žemle po délce rozkrojíme a trochu vydlabeme. Mleté maso promícháme s pokrájenou anglickou slaninou, se zbytky žemlí, osolíme, okořeníme, přimícháme vejce, pokrájenou cibulku i s natí, hustou smetanu promíchanou s hořčicí a přidáme i část strouhaného sýra.

  2. Vydlabané žemle pomažeme máslem, naplníme masovou nádivkou, vyskládáme je do vymazaného pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby na chvíli zapéct. Pak posypeme zbylým sýrem a v troubě dozlatova dopečeme.

  3. Nadívané žemle podáváme na svačinu nebo jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!