Nákyp z brokolice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2-3 lžíce máslo
200 g ementál
0.5 kg brokolice
300 g zakysaná smetana
2 lžíce strouhanka na vysypání
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Stopku také očistíme a pokrájíme. Brokolici vaříme v dostatečném množství vody cca 10 minut. Potom vodu slijeme a brokolici prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Hustou zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem a nastrouhaným sýrem. Posolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme brokolicové růžičky, přelijeme vaječno-sýrovou směsí a zbytek másla rozdělíme po vločkách na povrchu.

  4. Nákyp z brokolice zapékáme asi 20 minut, dokud vejce neztuhnou. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!