Nákyp z růžičkové kapusty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 špetka prášek do pečiva 250 g uzený bůček 700 g růžičková kapusta těstíčko 6 stroužků česnek sůl 4 ks vejce 50 g máslo 0.3 lžičky muškátový květ podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání na ozdobu pórek nebo jarní cibulka
Postup Nákyp z růžičkové kapusty recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu vaříme v mírně osolené vodě se špetkou prášku do pečiva asi 5 minut. Uvařenou kapustu propláchneme studenou vodou a překrojíme.
Žloutky utřeme s rozměklým máslem do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny vmícháme najemno nastrouhaný oloupaný česnek. Směs ochutíme solí i muškátovým květem a vmícháme sníh.
Polovinu kapusty rozložíme na dno vymazané a vysypané zapékací mísy, na ni narovnáme polovinu plátků masa a přelijeme polovinou vaječného těstíčka. Opět položíme kapustu i plátky masa a přelijeme zbylým těstíčkem.
V předehřáté troubě nákyp zapékáme 10 minut na 225 °C. Pak teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme ještě 20 minut.
Nákyp z růžičkové kapusty podáváme s vařenými brambory, posypaný proužky pórku nebo jarní cibulky.