Nákyp z růžičkové kapusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 špetka prášek do pečiva
250 g uzený bůček
700 g růžičková kapusta
těstíčko
6 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
50 g máslo
0.3 lžičky muškátový květ
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
na ozdobu
pórek nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu vaříme v mírně osolené vodě se špetkou prášku do pečiva asi 5 minut. Uvařenou kapustu propláchneme studenou vodou a překrojíme.

  2. Žloutky utřeme s rozměklým máslem do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny vmícháme najemno nastrouhaný oloupaný česnek. Směs ochutíme solí i muškátovým květem a vmícháme sníh.

  3. Polovinu kapusty rozložíme na dno vymazané a vysypané zapékací mísy, na ni narovnáme polovinu plátků masa a přelijeme polovinou vaječného těstíčka. Opět položíme kapustu i plátky masa a přelijeme zbylým těstíčkem.

  4. V předehřáté troubě nákyp zapékáme 10 minut na 225 °C. Pak teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme ještě 20 minut.

  5. Nákyp z růžičkové kapusty podáváme s vařenými brambory, posypaný proužky pórku nebo jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!