Perníčky ze žitné mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
6 ks hřebíček
300 g cukr moučka
6 ks badyán
nové koření
1 lžička mletá skořice
8 lžic medu
15 g jedlá soda
100 g mleté ořechy
800 g celozrnná žitná mouka
250 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, tuk, cukr a med smícháme v míse. V hmoždíři roztlučeme nové koření, badyán, skořici a hřebíček a přidáme je do mísy. Dále přidáme ořechy, jedlou sodu a nakonec mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, které následně necháme při pokojové teplotě asi 1 až 2 dny proležet.

  2. Těsto poté rozválíme na tloušťku okolo 4mm a vykrajujeme různé tvary. Plech vymastíme a jednotlivé perníčky na něj poklademe. Před pečením potřeme perníčky ušlehaným vejcem a pečeme při teplotě asi 150°C.

  3. Po upečení perníčky zdobíme bílým sněhem, nebo je máčíme v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!