Pivní bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
0 kg brambory
2 lžičky majoránka
5 ks feferonka
80 g hladká mouka
5 ks tavený sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupáme, omyjeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme rozkvedlané vejce, hladkou mouku, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a vše dobře promícháme.

  2. Na rozpálené pánvi na oleji nebo na sádle opečeme bramboráky silné asi 0,5 cm.

  3. Náplň si připravíme ze sýra pokrájeného na kostky a pokrájených feferonek, které promícháme se sýrem. Na pečené bramboráky natíráme připravenou směs a vždy dva bramboráky spojíme náplní k sobě.

  4. Pivní bramboráky podáváme ještě horké k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!