Plněná sekaná z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
slanina
vejce
šunka
sterilované okurky
dietní párek
těstíčko
7 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
majoránka
1 kg mleté maso
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Vše pořádně promícháme.

  2. Směs si rozdělíme na dvě části, z 1kg mletého masa totiž uděláme dvě sekané. Lepší dvě malé než jedna velká. Nachystáme si alobal, který dostatečně potřeme olejem nebo sádlem, aby se nám na něj sekaná nepřipekla. Mleté maso vylijeme na alobal a uděláme z něj menší placku. Na placku si dáme různé přísady podle chuti. Třeba vejce, slaninu, okurky, párky. Záleží čistě na Vaší chuti. Klidně sekanou můžeme naplnit vaječinou s hřiby, chutná také báječně.

  3. Z masa uděláme malý bochníček tak, abychom zakryly celou náplň. A celou ji zabalíme v alobalu. Sekanou pečeme v troubě při 170 °C na horký vzduch asi 90 minut. Hodinu pečeme v alobalu a poslední půl hodinu odkryjeme horní alobal. Ten nesundáváme, jen nahoře rozevřeme a nechat dopéct dozlatova.

  4. Plněnou sekanou z mletého masa nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme, jak máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!