Prejt jako od řezníka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
1 lžička majoránka
40 g cibule
2 ks žemle
0.5 lžičky mletý pepř
100 g vepřová játra
600 g vepřový bůček
0.5 lžičky mleté nové koření
100 g vepřová plíčka
podle potřeby
sůl
180 ml mléko
vepřové sádlo
příloha
zelí
brambory vařené

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu jater necháme v syrovém stavu, jinak vše uvaříme v mírně osolené vodě.

  2. V troše mléka rozmočíme kousky žemlí, přidáme dorůžova osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a všechno, včetně syrových jater, umeleme na masovém strojku.

  3. Směs smícháme s utřeným česnekem, solí, kořením a naředíme vývarem. Pekáč dobře vymastíme sádlem, prejt zarovnáme, navrch položíme pár plátků sádla a šup do trouby na 150 stupňů. Až se na povrchu udělá kůrčička - je hotovo (cca za 20 minut).

  4. Jako příloha se hodí brambory a zelí v jakékoliv úpravě, popřípadě chleba.

  5. Druh, množství a poměr přísad si každý může upravit podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!