Prejt jako od řezníka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek 1 lžička majoránka 40 g cibule 2 ks žemle 0.5 lžičky mletý pepř 100 g vepřová játra 600 g vepřový bůček 0.5 lžičky mleté nové koření 100 g vepřová plíčka podle potřeby sůl 180 ml mléko vepřové sádlo příloha zelí brambory vařené
Postup Prejt jako od řezníka recept
Postup přípravy receptu
-
Polovinu jater necháme v syrovém stavu, jinak vše uvaříme v mírně osolené vodě.
V troše mléka rozmočíme kousky žemlí, přidáme dorůžova osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a všechno, včetně syrových jater, umeleme na masovém strojku.
Směs smícháme s utřeným česnekem, solí, kořením a naředíme vývarem. Pekáč dobře vymastíme sádlem, prejt zarovnáme, navrch položíme pár plátků sádla a šup do trouby na 150 stupňů. Až se na povrchu udělá kůrčička - je hotovo (cca za 20 minut).
Jako příloha se hodí brambory a zelí v jakékoliv úpravě, popřípadě chleba.
Druh, množství a poměr přísad si každý může upravit podle sebe.