Pšenično-žitný chleba do domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 1 špetka majoránka 1 lžička kmín 420 ml voda 3 lžíce řepkový olej 200 g žitná celozrnná mouka 1 lžíce třtinový cukr 0 balení sušené kvasnice 400 g hladká chlebová mouka podle potřeby slunečnicová semínka
Postup Pšenično-žitný chleba do domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme menší lžíci cukru a kvasnice, zalijeme trochou teplé vody. Nachystáme si do misky na váze mouku, sůl, koření a slunečnicová semínka.
Po 15 minutách by mělo být vidět, že kvasnice už pracují, dolijeme tedy zbytek vody, olej a ocet. Zapneme program na klasický chléb a přisypáváme pomalu všechny suché ingredience z misky. Moje pekárna tento chléb dělá 3 hodiny, někdy je potřeba 10 minut dopéct.
Pšenično-žitný chleba do domácí pekárny po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům podle chuti.