Pstruh labužníka Pepana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl citron 4 ks pstruh 2 dl bílé víno náplň 2 ks vejce 4 lžíce máslo 6 lžic strouhanka 1 lžička šalvěj 1 špetka muškátový květ kari koření 1 lžíce petrželová nať drcený kmín 0.5 konzervy kompotovaný ananas 8 ks menší žampiony na ozdobu citron čerstvá petrželka kudrnka podle potřeby máslo na vymazání
Postup Pstruh labužníka Pepana recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy očistíme, vykucháme, posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme je odležet a zatím si připravíme náplň.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájený kompotovaný ananas, posekanou petrželku kudrnku, strouhanku a všechno koření. Směs prosmažíme a nakonec vmícháme vejce.
Směsí naplníme pstruhy, ty opatrně zašijeme nití a vložíme je do máslem vymazaného pekáčku. Zapékáme asi 30 minut. Zalijeme vínem a dopečeme.
Potom pstruhy vyjmeme, odstraníme nitě a pstruhy rozložíme na zahřáté talíře. Přelijeme je vydušenou šťávou a ozdobíme plátky citronu.
Pstruha labužníka Pepana podáváme s vařenými brambory a na závěr posypeme sekanou petrželkou.