Rajská omáčka bez masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 100 g máslo 2 ks cibule 0 lžiček tymián 2 ks hřebíček 4 lžíce cukr krupice 2 ks bobkový list 4-5 lžic hladká mouka 2 l masový vývar 12 kuliček celý pepř 2 ks rajský protlak 8 kuliček celé nové koření
Postup Rajská omáčka bez masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vegetariáni použijí zeleninový vývar.
V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme mouku, osmahneme a přidáme cukr a všechno koření. Vše důkladně promícháme. Základ omáčky zalijeme vývarem, přidáme protlak, promícháme a vaříme asi 15 minut. Hotovou rajskou omáčku přecedíme, přivedeme k varu a dochutíme solí a cukrem.
Rajskou omáčku bez masa podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.