Rajská ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
10 dkg máslo
2 lžíce hladká mouka
1-2 lžíce mandlové hranolky
1 konzerva malý rajský protlak
4 ks rybí maso
podle chuti
cukr
sůl
citronová šťáva
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby (filé, kapr, pangas) osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na másle z obou stran opékáme.

  2. Opečené ryby vyndáme na nahřátý talíř, do výpeku přidáme kousek másla a zaprášíme moukou. Podlijeme vývarem,přidáme trochu cukru a malý rajský protlak.

  3. Povaříme a podle chuti dosolíme, dosladíme a zakapeme citronem.

  4. Rybu na talíři obložíme vařenými brambory, zalijeme rajskou omáčkou a posypeme pokrájenou petrželkou a opraženými mandlovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!