Řezy Tang recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 10 lžic olej 4 ks žloutek 4 ks bílek 1 balíček prášek do pečiva 25 dkg cukr moučka 25 dkg hladká mouka 10 lžic vlažná voda poleva 0.5 l voda 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1 balíček Tang krém 5 lžic cukr moučka 1 bílý jogurt 1 kelímek smetana ke šlehání podle chuti ovoce podle potřeby mouka na vysypání
Postup Řezy Tang recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dobře smícháme žloutky, mletý cukr a olej. Do dobře promíchaného těsta přidáme hladkou mouku, půlku prášku do pečiva, vlažnou vodu a z bílků ušlehaný sníh. Dobře vše promícháme do hladké konzistence a dáme na vysypaný plech péct.
Mezitím si připravíme pěnu na vychladlé a upečené těsto. Ušleháme šlehačku, do které přidáme buď zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, a osladíme. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a naklademe ovoce (jahody, mandarinky, banán, ananas a jiné podle chuti).
Nakonec si uděláme želatinu z půl litru vody, vanilkového pudingu a tangu. Směs budeme stále zahřívat a pak necháme zvolna mírně ztuhnout. Zchladlou želatinou řezy polijeme.
Řezy Tang máme hotové a nezbývá než popřát dobrou chuť.