Řezy Tang recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 lžic olej
4 ks žloutek
4 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
25 dkg cukr moučka
25 dkg hladká mouka
10 lžic vlažná voda
poleva
0.5 l voda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 balíček Tang
krém
5 lžic cukr moučka
1 bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
ovoce
podle potřeby
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dobře smícháme žloutky, mletý cukr a olej. Do dobře promíchaného těsta přidáme hladkou mouku, půlku prášku do pečiva, vlažnou vodu a z bílků ušlehaný sníh. Dobře vše promícháme do hladké konzistence a dáme na vysypaný plech péct.

  2. Mezitím si připravíme pěnu na vychladlé a upečené těsto. Ušleháme šlehačku, do které přidáme buď zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, a osladíme. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a naklademe ovoce (jahody, mandarinky, banán, ananas a jiné podle chuti).

  3. Nakonec si uděláme želatinu z půl litru vody, vanilkového pudingu a tangu. Směs budeme stále zahřívat a pak necháme zvolna mírně ztuhnout. Zchladlou želatinou řezy polijeme.

  4. Řezy Tang máme hotové a nezbývá než popřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!