Řízky z patizonu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks patizon
podle chuti
sůl
trojobal
2-3 ks vejce
1 miska strouhanka
3-4 lžíce smetana
1 miska hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Patizony dobře omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky patizonu osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté je osušíme pomocí papírového ubrousku.

  2. Připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými se smetanou nebo mlékem a misku se strouhankou. Připravené plátky patizonu obalíme v připraveném trojobalu.

  3. Připravené patizonové řízky klademe do rozpáleného oleje a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Řízky z patizonu podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!