Segedínský guláš podle mámy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks cibule 1-2 lžíce hladká mouka 2 lžíce olej nebo sádlo 40 g uzená slanina 500 g vepřové maso 1 lžička mletá sladká paprika 250 g kysané zelí 1 plechovka neslazené kondenzované mléko podle chuti cukr sůl drcený kmín mletá pálivá paprika papriková vegeta
Postup Segedínský guláš podle mámy recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a hned přidáme sladkou papriku, sůl a kmín. Přidáme na kostky nakrájené maso, podlijeme vodou a necháme dusit. Asi po půlhodině přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí a společně dodusíme doměkka.
V neslazeném mléce z konzervy (Tatra) rozmícháme mouku a maso se zelím zalijeme. Necháme nejméně 10 minut povařit.
Zatím nakrájíme na kostičky slaninu a vyškvaříme. Slaninu přimícháme k masu. Podle chuti segedínský guláš dokořeníme třeba špetkou pálivé papriky, vegetou a můžeme přidat i trochu cukru.
Segedínský guláš podle mámy podáváme s houskovým knedlíkem.