Segedínský guláš podle mámy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cibule
1-2 lžíce hladká mouka
2 lžíce olej nebo sádlo
40 g uzená slanina
500 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika
250 g kysané zelí
1 plechovka neslazené kondenzované mléko
podle chuti
cukr
sůl
drcený kmín
mletá pálivá paprika
papriková vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a hned přidáme sladkou papriku, sůl a kmín. Přidáme na kostky nakrájené maso, podlijeme vodou a necháme dusit. Asi po půlhodině přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí a společně dodusíme doměkka.

  2. V neslazeném mléce z konzervy (Tatra) rozmícháme mouku a maso se zelím zalijeme. Necháme nejméně 10 minut povařit.

  3. Zatím nakrájíme na kostičky slaninu a vyškvaříme. Slaninu přimícháme k masu. Podle chuti segedínský guláš dokořeníme třeba špetkou pálivé papriky, vegetou a můžeme přidat i trochu cukru.

  4. Segedínský guláš podle mámy podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!