Slané muffiny s čedarem a slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 130 g slanina 2 ks vejce 100 g máslo 120 g mléko 120 g nízkotučný jogurt těsto 1 1 lžička sůl 4 lžíce pažitka 2 lžičky prášek do pečiva 150 g čedar 200 g hladká mouka 50 g kukuřičná mouka 0 lžiček jedlá soda
Postup Slané muffiny s čedarem a slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na teflonové pánvi bez oleje pěkně do křupava. Křupavou slaninu odebereme stranou.
Ve větší míse dobře promícháme prosáté mouky se solí, nasekanou pažitkou, nastrouhaným sýrem, cukrem, jedlou sodou a práškem do pečiva. Pokud nechceme použít kukuřičnou mouku, přidáme o 50 g hladké mouky více místo kukuřičné mouky.
V další míse promícháme vejce, rozpuštěné máslo, mléko, jogurt a orestovanou slaninu. Vaječnou mokrou směs jemně přidáme do suchých surovin a dobře, ale velmi rychle promícháme.
Formičky na muffiny vymazané máslem vyplníme do 2/3 těstem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pokud jsme udělali malé muffiny, pečeme asi 10 - 12 minut. Pokud jsme plnili větší muffinové formy, pečeme asi 18 - 20 minut pěkně dozlatova.
Slané muffiny s čedarem a slaninou podáváme teplé, vlažné nebo studené.
Muffiny si můžeme připravit i jako chuťovku na Silvestra.