Španělský ptáček z robi plátků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 plátky šunka 1 lžička plnotučná hořčice 0.5 ks sterilovaná okurka 0.5 ks vejce natvrdo 150 g robi maso (plátky) podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby cibule hladká mouka vývar nebo voda vepřové kosti a ořezy
Postup Španělský ptáček z robi plátků recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky robi masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme plátkem šunky, hranolkem kyselé okurky a čtvrtkou vařeného vajíčka. Neboli postupujeme jako klasicky u masa. Zajistíme párátkem, vložíme do pekáčku a krátce zapečeme.
Připravíme si vepřovou šťávu. Budeme potřebovat vepřové kosti nebo ořezy masa, nadrobno nakrájenou cibuli, trochu hladké mouky na jíšku, sůl a mletý černý pepř. Cibuli orestujeme dozlatova, přidáme kosti s ořezy a restujeme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vydusíme skoro až na tuk, poté vše vyjmeme, zasypeme moukou a orestujeme. Zalijeme znovu vodou a provaříme, poté přecedíme a dochutíme solí a mletým černým pepřem.
Španělského ptáčka z robi plátků podáváme s rýží, bramborem, těstovinami. Ten kdo si nehlídá linii, může i kynutý knedlík.