Špenátové noky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 80 g solamyl 75 g parmazán 400 g listový špenát 800 g brambory (moučné)
Postup Špenátové noky recept
Postup přípravy receptu
-
Moučné brambory uvaříme ve slupce. Špenávoté listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě. Scedíme je a při tom je chladíme studenou vodou. Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Parmazán nastrouháme. Česnek očistíme a nastrouháme.
Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek. Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme. Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet.
Do hrnce dáme vařit větší množství vody, kterou osolíme. Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 10 minut.
Špenátové noky podáváme s vhodným hlavním chodem.