Špenátové omelety s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
těsto
sůl
6 ks vejce
6 lžic mléko
30 g polohrubá mouka
3 lžíce dušený špenát
náplň
sůl
6 lžic kysaná smetana
150 g uzené maso
na ozdobu
petrželka
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, moukou a na závěr přidáme dohusta vydušený špenát. Místo dušeného špenátu můžeme použít i kostku mraženého špenátu.

  2. Z omeletové směsi upečeme na oleji čtyři omelety.

  3. Každou omeletu naplníme částí na kostičky pokrájeného uzeného masa, které jsme krátce povařili se smetanou.

  4. Omelety zavineme a podáváme s vařenými brambory, sypeme petrželkou a měsíčky čerstvých rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!