Sváteční rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 7 dkg máslo 10 dkg šunka 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 lžíce hrách 8 dkg anglická slanina 1 ks červená paprika 35 dkg vařená rýže 2 ks vejce natvrdo 15 dkg vařené kuřecí maso 2 ks frankfurtské párky podle chuti sůl mletý pepř mletá sladká paprika
Postup Sváteční rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou a předem očištěnou mrkev povaříme ve vodě, přidáme hrách a vaříme téměř doměkka. Vařené kuřecí maso, šunku a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, párky na kolečka.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekaný česnek a podusíme na nich drobně pokrájenou papriku. Zaprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme a opepříme. K tomuto základu přidáme nakrájené kuřecí maso a párky, povařenou mrkev a hrách, nasekaná vejce a společně prohřejeme.
Do většího kastrolu klademe střídavě vařenou rýži a směs připravenou na cibulovém základě. Sváteční rizoto lehce promícháme vidličkami a ještě mírně prohřejeme.
Sváteční rizoto podáváme jako hlavní chod.