Sváteční salát z pekingského zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks grapefruit 1 lžička zelený pepř 400 g pekingské zelí 200 g pečené drůbeží maso 100 g kompotované hrozny nebo angrešt na ozdobu 4 lžíce šlehačka 1 lžíce brusinkový kompot
Postup Sváteční salát z pekingského zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté a okapané zelí nakrájíme na nudličky. Grapefruit rozdělíme na díly, sloupneme dužinu a kompotované ovoce necháme odkapat. Maso nakrájíme na nudličky a z citronu vymačkáme šťávu.
V míse promícháme zelí, grep, odkapané ovoce, maso a začneme dochucovat. Salát opepříme, přidáme citronovou šťávu a také nálev z kompotu. Vše promísíme a dáme vychladit.
Salát před podáváním rozdělíme do skleněných pohárů a zdobíme šlehačkou a brusinkami. Salát z pekingského zelí se hodí jako příloha ke svátečnějším příležitostem.