Telecí játra v pikantní úpravě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks cibule
125 ml suché bílé víno
600 g telecí játra
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
250 ml neslaný masový vývar
podle chuti
sůl
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžička kari
kajenský pepř
mletý černý pepř
marináda
0.5 l podmáslí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Papriky omyjeme a nakrájíme taky na kroužky. Játra očistíme, nakrájíme na nudličky necháme okapat a zhruba na hodinu naložíme do podmáslí.

  2. V pekáči rozehřejeme máslo a vložíme dobře okapané nudličky jater do rozehřátého másla a opečeme ze všech stran.

  3. Přidáme připravenou zeleninu a vše společně dusíme další 3 minuty. Pak přidáme rajčatový protlak a koření. Játra ještě podlijeme bílým vínem a vývarem, pekáč přikryjeme a při střední teplotě vše dusíme do změknutí jater.

  4. Vše dochutíme kořením a šťávu můžeme zahustit i zaprášením moukou a povařením.

  5. Hotová telecí játra v pikantní úpravě můžeme podávat s rýží nebo toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!