Telecí ragú s bylinkovou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks cibule
4 ks rajče
2 ks feferonky
200 g cizrna
1 ks čerstvý zázvor
4 ks sušené meruňky
500 g telecí maso
1 sklenka curry omáčka
příloha
350 g rýže
150 hlávek mražený hrášek
3 lžíce sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme na 2 hodiny do studené vody. Telecí maso nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Zázvor (asi 30g) očistíme a nastrouháme na jemno. Feferonky nakrájíme na jemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso. Přidáme cibuli, okapanou cizrnu, zázvor, feferonky a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Poté přilijeme curry omáčku, přidáme rajčata, rozpůlené meruňky a dusíme asi 25 minut.

  3. Rýži uvaříme podle návodu, ale 5 minut před dovařením k ní přidáme hrášek a uvaříme ho doměkka. Rýži scedíme a promícháme s nasekanými bylinkami (bazalka, kadeřavá petrželka, tymián).

  4. Telecí ragú s bylinkovou rýží servírujeme tak, že obvodu talíře dáme rýži a do středu položíme telecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!