Treska s hořčicovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl mletý pepř citronová šťáva 600 g rybí filé omáčka 60 g máslo 2 lžíce smetana hořčice 1 lžíce hladká mouka 3 dl rybí vývar
Postup Treska s hořčicovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé nakrájíme na 4 porce. Ty osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
Tresku vložíme na pánvičku nebo pekáček. Přidáme máslo a několik lžic vody, pokryjeme omaštěným pergamenem a upečeme do měkka.
Zatím si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře provaříme. Přidáme hořčici a smetanu, dochutíme solí a pepřem.
Hotovou tresku na másle podáváme s hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo čerstvé pečivo. Záleží na chuti.