Trojúhelníčky s broskvovou pěnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks piškotové těsto poleva 25 g cukr 40 g voda 25 g brandy náplň 120 g cukr moučka 14 g želatina 200 g broskev 200 g čerstvá smetana 100 g řecký jogurt na ozdobu ovoce
Postup Trojúhelníčky s broskvovou pěnou recept
Postup přípravy receptu
-
Hotový piškotový korpus vložíme do formy bez dna na tác či talíř s průměrem 14 x 14 cm.
Vodu dáme vařit na 3 minutky s cukrem, dáme pryč z ohně a do sirupu vlijeme likér.
Broskve rozmixujeme s 80 g cukru a pyré necháme ohřát. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, dobře vyždímáme a vložíme do horké broskvové kaše. Promícháme a necháme vychladnout.
Jogurt rozmícháme se zbývajícím cukrem a pomalu ho přimícháme do již vychladlé broskvové kaše se želatinou. Nakonec přidáme do směsi našlehanou smetanu a opatrně promícháme.
Sirupem s likérem natřeme piškotový korpus, naneseme broskvové pyré a uhladíme. Formu s tácem vložíme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.
Po ztuhnutí dezertu odejmeme formu a dezert nakrájíme na dva obdélníky široké 4,5 cm. Z obdélníků krájíme trojúhelníčky.
Trojúhelníčky s broskvovou pěnou zdobíme ovocem podle naší fantazie. Trojúhelníčky s broskvovou pěnou podáváme jako dezert třeba ke kávě.
Alkohol musíme vynechat, pokud děláme dezert pro děti.