Trojúhelníčky s broskvovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks piškotové těsto
poleva
25 g cukr
40 g voda
25 g brandy
náplň
120 g cukr moučka
14 g želatina
200 g broskev
200 g čerstvá smetana
100 g řecký jogurt
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Hotový piškotový korpus vložíme do formy bez dna na tác či talíř s průměrem 14 x 14 cm.

  2. Vodu dáme vařit na 3 minutky s cukrem, dáme pryč z ohně a do sirupu vlijeme likér.

  3. Broskve rozmixujeme s 80 g cukru a pyré necháme ohřát. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, dobře vyždímáme a vložíme do horké broskvové kaše. Promícháme a necháme vychladnout.

  4. Jogurt rozmícháme se zbývajícím cukrem a pomalu ho přimícháme do již vychladlé broskvové kaše se želatinou. Nakonec přidáme do směsi našlehanou smetanu a opatrně promícháme.

  5. Sirupem s likérem natřeme piškotový korpus, naneseme broskvové pyré a uhladíme. Formu s tácem vložíme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.

  6. Po ztuhnutí dezertu odejmeme formu a dezert nakrájíme na dva obdélníky široké 4,5 cm. Z obdélníků krájíme trojúhelníčky.

  7. Trojúhelníčky s broskvovou pěnou zdobíme ovocem podle naší fantazie. Trojúhelníčky s broskvovou pěnou podáváme jako dezert třeba ke kávě.

  8. Alkohol musíme vynechat, pokud děláme dezert pro děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!