Tvarohový koláč ala Lenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 lžíce mleté vlašské či jiné ořechy 5 lžic med květový (bio) 1 lžička skořice (Artemis bio) 6 lžic žitná celozrnná mouka (bio) 2 lžíce extra panenský olivový olej (Itálie bio) 250 g jemný bílý bio tvaroh podle potřeby olej na vymazání mouka na vysypání podle chuti čerstvé ovoce (třešně, meruňky)
Postup Tvarohový koláč ala Lenka recept
Postup přípravy receptu
-
Formu vymažeme olivovým olejem a vysypeme celozrnnou moukou.
Tvaroh smícháme s vejcem, skořicí, 3 lžícemi medu, 3 lžícemi mouky a směs rozetřeme do vymazané koláčové formy. Tvarohovou směs poklademe bohatě ovocem.
Smícháme 3 lžíce mouky, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 3 lžíce mletých ořechů a vytvoříme tak drobenku.
Drobenkou hustě posypeme ovoce a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut na 250 °C, poté troubu vypneme a zapneme na 10 minut pouze víření horkého vzduchu, aby se vytvořila křupavá drobenka.
Tvarohový koláč ala Lenka podáváme vychlazený a skladujeme v lednici.